Πώς Χτίζεται ένα Επιτυχημένο Brand

Πώς Χτίζεται ένα Επιτυχημένο Brand

Στην απορία “Πώς χτίζεται ένα επιτυχημένο brand;” η απάντηση είναι πως η επιτυχία καθορίζεται και εξαρτάται κυρίως από το προϊόν ή την υπηρεσία που προσφέρει. 

Τι είναι όμως Brand;
Brand είναι το προϊόν, η υπηρεσία, ή το concept  που ξεχωρίζει, διακρίνεται και υπερέχει από τα αντίστοιχα άλλα κατέχοντας μια θέση αναγνώρισης στην αγορά.

Τι χρειάζεται ένα Brand;

ΟΝΟΜΑ
Η επιλογή του ονόματος μπορεί να κάνει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία να φαίνεται παλιά ή σύγχρονη, να εκπέμπει επαγγελματισμό ή ερασιτεχνισμό. Το σωστό brand name αντανακλά ξεκάθαρα το αντικείμενο της επιχείρησης, και μπορεί με την μοναδικότητά του να αυξήσει την αναγνωρισιμότητά της. 

ΣΚΟΠΟ
Κάθε επιχείρηση παρουσιάζει στο κοινό που την ενδιαφέρει, την ιδιαιτερότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών της, εξηγεί δηλαδή για “ποιο λόγο” οι καταναλωτές πρέπει να την επιλέξουν.

ΙΣΤΟΡΙΑ
Κάθε brand θα πρέπει να έχει μια ιστορία που να περιγράφει “τι είναι αυτό που κάνει” αλλά και “γιατί αποφάσισε” να το κάνει. Με την επιλογή της επιχείρησης να επικεντρωθεί στο να εξηγήσει το “γιατί” επέλεξε να ασχοληθεί μ’ ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, δημιουργεί “επαφή” με τους πελάτες της η οποία βασίζεται σε κοινά πιστεύω αντί μόνο σε ανάγκες.

ΑΞΙΕΣ
Μια επιχείρηση θα πρέπει να επιλέξει ποιες αξίες είναι σημαντικές για εκείνη και όχι μόνο να τις αναφέρει, αλλά και να κάνει πράγματα που αποδεικνύουν ότι τις εννοεί. (Φιλανθρωπικές δράσεις, περιβαλλοντικές ανησυχίες, παροχές σε υπαλλήλους κ.ά.)

ΓΛΩΣΣΑ
Η “γλώσσα” πρέπει να είναι μία και κοινή σε ό, τι αφορά στην επικοινωνία μιας επιχείρησης είτε σε προφορικό, είτε σε γραπτό, είτε ακόμη και σε οπτικό επίπεδο. Μ’ αυτόν τον τρόπο υπάρχει συνοχή και αλληλουχία στον τρόπο επικοινωνίας, ο οποίος δεν χάνεται ακόμα και σε μια πολυμελή ομάδα πωλητών. 

ΔΟΜΗ
Αυτό μπορεί να αφορά στην εσωτερική δομή των υπαλλήλων μιας επιχείρησης, στη διαδικασία που περιλαμβάνει τα στάδια που εξυπηρετούνται οι πελάτες της, ακόμη και στην δομή της αλληλεπίδρασης του εταιρικού επικοινωνιακού συστήματος. Οι καταναλωτές θέλουν να βλέπουν μια οργανωμένη επιχείρηση σε όλα τα επίπεδά της, διότι αυτό ενισχύει την εμπιστοσύνη τους σε αυτήν.

ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Μία πλήρως διαμορφωμένη εταιρεία πρέπει να αφήνει την καλύτερη εντύπωση σε όποιον αλληλεπιδρά μαζί της. Από μια διαφημιστική καμπάνια, ένα email ή σε οποιαδήποτε άλλη επικοινωνιακή δράση θα πρέπει να υπάρχει συνοχή και συνέπεια, οι οποίες θα αποδεικνύουν το κύρος και την εμπειρία της επιχείρησης τόσο πάνω στο αντικείμενό της όσο και στον τρόπο που το αντιμετωπίζει.

ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΥΛ
Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα στυλ που μπορεί εύκολα να συμβαδίζει με όλες τις καινοτομίες του marketing.

Κάντε ένα πείραμα για να δείτε αν η επιχείρησή σας είναι κοντά στους στόχους της. Επιλέξτε 5 επίθετα που αντηχούν στην αγορά που επιθυμείτε να στοχεύσετε. Πόσα από αυτά τα επίθετα αποκρίνονται στη πραγματικότητα; Αν δεν ανταποκρίνονται τουλάχιστον τα 3, τότε βρίσκεστε μακριά από τους στόχους σας.

Μήπως το brand σας χρειάζεται μια ανανέωση; Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. 

Ελπίζω να απολαύσατε την ανάγνωση αυτού του άρθρου!

Αν θέλετε η ομάδα της Global Touch να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας, κλείστε ένα ραντεβού σήμερα!