Τι να Προσέξετε όταν Πρόκειται να Προσλάβετε ένα Digital Marketing Agency

Τι να Προσέξετε όταν Πρόκειται να Προσλάβετε ένα Digital Marketing Agency

Όταν πρόκειται για τη λειτουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης, μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα μπορούσατε να λάβετε είναι ο φορέας που θα προσλάβετε για τη διαχείριση της digital marketing στρατηγικής σας. Καθώς το digital marketing εξελίσσεται, εξελίσσονται και οι τακτικές και οι στρατηγικές που πρέπει να εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Έχοντας αυτό κατά νου, είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να ερευνούν τις επιλογές τους όταν αναζητούν ένα Digital Marketing Agency.

Υπάρχουν αρκετοί καθοριστικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την πρόσληψη ενός Digital Marketing Agency, όπως το επίπεδο εμπειρίας, η εξειδίκευση και οι προσφερόμενες υπηρεσίες.

Επίπεδο εμπειρίας: Όταν αναζητάτε ένα Digital Marketing Agency, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το επίπεδο της εμπειρίας. Ένα έμπειρο Digital Marketing Agency θα έχει διαπιστωμένο ιστορικό επιτυχίας και θα είναι σε θέση να παρέχει case studies ή αναφορές από προηγούμενους πελάτες που επιβεβαιώνουν την τεχνογνωσία του. Είναι επίσης σημαντικό να ρωτήσετε τα πιθανά πρακτορεία σχετικά με το χρονικό διάστημα που βρίσκονται στο χώρο και πόσους πελάτες έχουν εξυπηρετήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Εξειδίκευση: Η εξειδίκευση είναι ένας ακόμη βασικός παράγοντας όσον αφορά την επιλογή ενός Digital Marketing Agency για τις ανάγκες σας στο digital marketing. Ένα αξιόπιστο πρακτορείο θα πρέπει να έχει εκτεταμένη γνώση των διαφόρων διαδικτυακών πλατφορμών, όπως οι Google Ads και τα social media, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Instagram. Θα πρέπει επίσης να έχει εμπειρία στη χρήση εργαλείων ανάλυσης, όπως το Google Analytics. Είναι επίσης χρήσιμο να έχουν γνώσεις σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές SEO, προκειμένου να βοηθήσουν στην αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας της επιχείρησης μέσω μηχανών αναζήτησης όπως η Google.Ως οι Digital Marketing Partner σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια πρόσφατη, κρίσιμη αλλαγή που αφορά το Goolge Analytics, καθώς και για τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσετε λόγω αυτής.


Την 1η Ιουλίου 2023, το Google Analytics έπαψε να υφίσταται με τη μορφή που το γνωρίζαμε. Στη θέση του, η Goolge εισήγαγε τη νέα γενιά Analytics: το προηγμένο Google Analytics 4 (GA4), στο οποίο η μετάβαση είναι καθοριστικής σημασίας.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Πλέον το κλασικό Google Analytics έχει σταματήσει να καταμετρά και να καταγράφει δεδομένα. Επομένως, αν δεν έχετε μεταβεί στο Google Analytics 4 (GA4), πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την ιστοσελίδα και την επιχείρησή σας χάνονται.

Προσφερόμενες υπηρεσίες: Σημαντικό είναι επίσης να προσδιορίσετε τα είδη των προσφερόμενων υπηρεσιών και να αποφασίσετε ανάλογα με τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας. Εάν η επιχείρησή σας χρειάζεται υποστήριξη σε θέματα δημιουργίας ιστοσελίδων ή επανασχεδιασμού μιας υπάρχουσας ιστοσελίδας, βεβαιωθείτε ότι το Digital Marketing Agency έχει εμπειρία με εργαλεία σχεδιασμού ιστοσελίδων. Εάν αναζητάτε υποστήριξη για τη δημιουργία περιεχομένου, τότε βεβαιωθείτε ότι η ομάδα είναι εξοικειωμένη με τεχνικές συγγραφής κειμένων, καθώς και με εφαρμογές graphic design.

Τέλος, είναι άκρως ουσιώδες να μην κάνετε την επιλογή σας με βάση το μέγεθος του Digital Marketing Agency, αλλά το κατά πόσο οι υπηρεσίες και η λογική αυτού του agency συνάδουν με τη δική σας. Καθώς επίσης κρίσιμο είναι, προτού κάνετε την επιλογή σας, να υπολογίσετε το χρόνο και τα χρήματα που είστε σε θέση να διαθέσετε.
Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παραπάνω παράγοντες πριν από την πρόσληψη ενός Digital Marketing Agency, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα εντοπίσετε μια έμπειρη ομάδα που θα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες της επιχείρησής σας. Ο σωστός συνεργάτης θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη, θα κατανοήσει τους στόχους σας και θα αναπτύξει μια επιτυχημένη στρατηγική που θα ενισχύσει τη διαδικτυακή σας παρουσία, ενώ θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε ένα νέο κοινό και να αυξήσετε τα έσοδά σας με την πάροδο του χρόνου.

Η ομάδα της Global Touch, εκτός από την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία, διαθέτει την ικανότητα να αφουγκράζεται τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας, προσφέροντας τις πιο αποδοτικές λύσεις digital marketing.

Ελπίζω να απολαύσατε την ανάγνωση αυτού του άρθρου!

Αν θέλετε η ομάδα της Global Touch να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας, κλείστε ένα ραντεβού σήμερα!