Πώς να Προωθήσετε το Eshop σας μέσω του Google, Instagram & Facebook Shop;

Πώς να Προωθήσετε το Eshop σας μέσω του Google, Instagram & Facebook Shop;

Με το τοπίο του eCommerce να μεταβάλλεται συνεχώς, ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στα social media για να αποκτήσουν  πρόσβαση σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Παράλληλα, η αυξανόμενη χρήση κινητών τηλεφώνων και tablet στην online shopping εμπειρία, καθιστά την ανάγκη παρουσίας των eshop στις διάφορες social media πλατφόρμες επιτακτική. Στη συνέχεια, θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα και τους τρόπους με τους οποίους η κάθε πλατφόρμα συμβάλλει στην προώθηση eshop, αλλά και στην αύξηση κερδών.

Google Shopping: Πρώτη επαφή & μεγάλη προβολή
 Δεδομένου ότι η Google αποτελεί σταθερά την νούμερο 1 μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι λειτουργεί ως η πρώτη επαφή χιλιάδων χρηστών με μια πληθώρα προϊόντων. Είναι απλό! Όταν κάποιος αναζητά ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, η πρώτη του σκέψη θα είναι να το “γκουγκλάρει”, πράγμα που σημαίνει πως αν θέλετε να ανακαλύψει το δικό σας eshop στα πρώτα αποτελέσματα, θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει Google Shopping Ads.

Έχοντας συνδέσει το eshop σας με την Google, η φωτογραφία κάθε προϊόντος σας μπορεί να εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης, από όπου με ένα κλικ ο χρήστης θα μεταφέρεται στο eshop για να πραγματοποιήσει την αγορά. Μάλιστα, οι διαφημίσεις Google Shopping εμφανίζονται πάντα πρώτες, στην κορυφή της σελίδας αποτελεσμάτων. Εκτός αυτού, όμως, προσελκύουν και πολύ μεγάλο αριθμό κλικ, καθώς προβάλλονται σε δισεκατομμύρια χρήστες, τους οποίους έχετε τη δυνατότητα να μετατρέψετε σε πελάτες.

 

Instagram Shops: Εξαιρετική παρουσίαση & εύκολες αγορές
Το Instagram είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται στην εικόνα και την αισθητική, και την οποία προτιμούν φανατικά εκατομμύρια χρήστες ανά τον κόσμο. Συνεπώς, χρησιμοποιώντας τέλειες εικόνες, έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια μοναδική ψηφιακή βιτρίνα. Για αρκετά χρόνια, οι οπαδοί του Instagram παρακολουθούσαν με μεγάλη προσήλωση influencers, celebrities και επιχειρήσεις να προωθούν προϊόντα, χωρίς όμως να έχουν πολλές επιλογές για εύκολο και γρήγορο online shopping. Το σχετικά πρόσφατα λανσαρισμένο Instagram Shops ήρθε να τα αλλάξει όλα αυτά και αποτελεί έναν από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους προβολής του eshop σας, σε μια τεράστια κοινότητα ενεργών χρηστών.

Η λειτουργία αυτή παρέχει τη δυνατότητα προσθήκης ετικετών προϊόντων (tags) τόσο πάνω στο περιεχόμενο των αναρτήσεων, όσο και στην περιγραφή τους. Οι χρήστες μπορούν να μεταφερθούν στο κατάστημά σας και να πραγματοποιήσουν αγορές με ένα μόνο κλικ σε μια φωτογραφία ή story που τους κέντρισε το ενδιαφέρον. Πρόκειται για μια διαδικασία γρήγορης και άμεσης αλληλεπίδρασης, η οποία εξασφαλίζει υψηλό αριθμό κλικ για το eshop, όντας παράλληλα ιδιαίτερα οικονομικά συμφέρουσα για την επιχείρηση γενικότερα.

 

Facebook Shop: Άμεση εξυπηρέτηση και προσωπική επαφή
To Facebook, μια από τις πιο κλασικές και αγαπημένες social media πλατφόρμες, δεν θα μπορούσε παρά να αξιοποιηθεί και αυτό ως μια εξαιρετική βιτρίνα για το eshop σας. Το Facebook Shop εγκαινιάστηκε την ίδια περίοδο με το αντίστοιχο feature του Instagram, και, εφόσον ανήκουν στην ίδια εταιρεία, είναι λογικό ότι μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες σημαντικές διαφορές που είναι απαραίτητο να επισημανθούν.

Μπορεί το Facebook να συγκεντρώνει πιο πολλούς χρήστες από το Instagram, όμως η λογική του βασίζεται περισσότερο στην αμεσότητα και την προσωπική επαφή. Στοιχεία τα οποία είναι εμφανή και στο Facebook Shop. Εκεί, εκτός από τη δυνατότητα για απευθείας πώληση, έχετε στη διάθεσή σας διάφορα εργαλεία με τα οποία μπορείτε να συνδεθείτε μέσω μηνυμάτων με τους καταναλωτές, να τους εξυπηρετήσετε και να τους προσφέρετε άμεση υποστήριξη για οποιοδήποτε ζήτημα. Αυτό σημαίνει ότι, μαζί με τις πωλήσεις, μπορείτε να αυξήσετε σε μεγάλο βαθμό και την αξιοπιστία του brand, δείχνοντας έμπρακτα στους πελάτες σας ότι είστε εκεί για οτιδήποτε χρειαστούν. Φυσικά, δεν λείπουν και οι τεχνικές ευκολίες, μιας και το Facebook Shop υποστηρίζει πληρωμές και checkout εντός της πλατφόρμας.

Έχοντας αναλύσει τα πλεονεκτήματα και τους τρόπους προώθησης eshop που προσφέρει κάθε πλατφόρμα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα 3 αυτά social media αποτελούν εργαλεία πρόσβασης σε ένα παγκόσμιο κοινό, αποτελούμενο από δισεκατομμύρια χρήστες. Επομένως, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι μεταξύ αυτών των χρηστών υπάρχει μια τεράστια ποσότητα πιθανών leads για το eshop σας.

Ελπίζω να απολαύσατε την ανάγνωση αυτού του άρθρου!

Αν θέλετε η ομάδα της Global Touch να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας, κλείστε ένα ραντεβού σήμερα!